Voordelen

Nut en noodzaak van de F-gaskoppeling

Veel van onze klanten kiezen er voor een Qlima split-unit airconditioning zelf te plaatsen en te monteren. Na plaatsing moeten de diverse componenten met elkaar verbonden worden, waarna de F-gaskoppeling volgt. Dit zelf doen is niet meer toegestaan, tenzij je bent gecertificeerd. Bij de aanschaf van een Qlima split-unit airconditioning is een professionele F-gaskoppeling in de verkoopprijs inbegrepen*.

*) Dit geldt alleen voor geselecteerde modellen vanaf een bepaalde aankoop - datum.

Een professionele F-gaskoppeling heeft veel voordelen

Wettelijke verplichting

Airconditionings vallen onder de “F-gassen verordening”. Een F-gaskoppeling door een gecertificeerd STEK-bedrijf is verplicht.

Het is beter voor het milieu

Airconditionings bevat fluoriderende gassen, die niet geschikt zijn om in het milieu terecht te komen.

Het is beter voor je garantie

De garantie op het product vervalt als de Qlima split-unit airconditioning niet goed is gemonteerd. Dat geldt ook als de F-gaskoppeling niet correct is uitgevoerd. Na de F-gaskoppeling door Heijmans ontvang je een certificaat, waarmee je verzekerd bent van volwaardige garantie-voorwaarden. Met certificaat wordt de garantie van de Qlima split-unit airconditioning met twee jaar verlengd naar vier jaar.

Hoger energieverbruik en verminderde werking

Als een airconditioning niet goed is aangesloten, kan de unit tot wel 40% meer elektriciteit verbruiken als gevolg van vocht en lucht in de leidingen. Dat kan ook leiden tot storingsmeldingen of waterslag in de compressor of pomp.

Qlima werkt met Heijmans

Qlima heeft Heijmans gevraagd de F-gaskoppeling te verzorgen. De vakmensen van Heijmans hebben als geen ander verstand van huizen bouwen, elektra en energie.

Afspraak maken